Jag mötte upp mamma på lördagsmorgonen och inom de första 24 timmarna av hennes resa hade hon fått se så mycket i stan att hon blivit snurrig. Som resekompis är hon fantastik förutom att hon vägrar berätta vad hon önskade sig ur Fontana di Trevi. Hon är särskilt utmärkt på att ställa upp på roliga utmaningar, t.ex. gå catwalk i Villa Glori-parken för mitt nöjes skull. Hon offrade dessutom alla sina näsdukar när en duva sket i mitt ansikte i dag. Silvia blev upprörande glad när jag berättade om fågelfiaskot men tydligen ska incidenten ha varit ett tecken på tur. 
 
Vi har sett nästan allt man 'borde' se i Rom i går och i dag, i och med att vi imorse gick upp vid 06.00 för att lägga till Vatikanstaten på listan och gå upp i kupolen i Peterskyrkan. (Förutom Colosseum som vi ska se på tisdag). I morgon ska vi ta en lugn dag vid havet.
 
Mammas analys så här långt: för italienarna är regler bara viktiga när det kommer till vilken dörr man får använda för att gå ut ur byggnader och när det kommer till vad man får äta och inte i Spanska trappan (vilket är INGET! Vi blev tillsagda av polis - två gånger - för att vi åt glass där).
 
På Leonardo Express mot Rom!
Bus på Piazza Navona.
Mamma underhåller sitt te-beroende.
Strax innan den hemliga fontän-önskningen.
Finn Ybban i Spanska trappan.
Hon tyckte att bilen som rengjorde gatorna i påvens trädgård kunde sopa grus i Uppsala istället. (+ Vi turades om att göra varandra nervösa genom att sträcka ut mobilerna genom gallret för att fotografera.)
 

Kommentera

Publiceras ej