Imorse skulle jag ha åkt till Neapel men jag var tvungen att ställa in den resan. Clara - som den champion hon är - skickade länkar med namn som Why I think Naples is an unequivocal shithole och The Italian city everyone hates.
 
Med resten av vänskapskretsen bortrest har jag spenderat hela dagen i skolan, djupt koncentrerad och utomordentligt effektiv. Har osvenskt nog suttit inomhus i kyrk-studiesalen hela dagen, trots att det bjöds på 23 grader och sol utomhus. Det var nog förnuftigt med tanke på att jag sedan hamnade i direkt solljus under en tretimmarsföreläsning och därmed hamnade i ett frånstötande svettigt tillstånd. Italienarna sneglade roat på mitt röda, blöta ansikte vid lektionens slut, innan de tog på sig sina vinterjackor och gick ut.
 
På tal om osvenskt så kom en person fram till mig när jag satt och läste och frågade om det var jag som behövde låna en laddare. Han hade hört talas om det och erbjöd mig sin trasiga laddare som man behövde böja i ett visst läge för att få ström från. Han stod och grejade och vred och vände ganska länge, till synes utan att själv drabbas av social panik (vilket jag gjorde men lyckades dölja).
 
Studieutrymmet i kyrkan.