Efter att ha upplevt morgnar med Ybban Ybbsson och Per S Angerbjörn var uppstigning igår morse vid 9.00 sovmorgon. Men att ta sig igenom frukosten tog längre tid med Simon "femtio smeknamn" Angerbjörn som har gjort ett namn för sig genom att äta långsamt. Vi kom iväg vid tolvtiden och lyckades ta oss till en hel del sevärdheter (Spanska trappan, Pantheon, Circo Massimo, Botaniska trädgården, Aventine Keyhole m.m.) våra olika kroppskrämpor till trots.
 
Det blev en senlunch med en rafflande omgång '20 frågor' som sedan pågick i bakgrunden resten av dagen. Under lunchen kollade Simon också upp möjligheten att gå och se Lazio spela fotboll på Olympiastadion vilket vi sedan typ gjorde på kvällen. Vi missade att köpa biljetter i tid och blev inte insläppta så vi satte oss på en närliggande bar och kombinerade match-tittande med politisk diskussion fram till matchens sista minut då vi gick motströms i folkmassorna och lurade oss in på stadion. Vid det laget spöregnade det så kraftigt att de inte hade hjärta att neka våra oskuldsfulla, vattendränkta ansikten när vi påstod att vi glömt en regnjacka därinne.
 
Efter en 20 minuter lång promenad hem till lägenheten i piskande spöregn insåg vi att vi behövde köpa chips och Simon övervägde, likt pappa, att köpa en årsförbrukning av Pringles.
 
Imorse gick jag till skolan för att få tillbaka en uppsats. Jag kom tillbaka med beskedet att jag lyckats bocka av ännu en kurs i min strävan efter minst 4 av 5 godkända kurser för att uppnå Erasmus-specifika krav. Ligger just nu på nervkittlande 3 av 5 med en orättad tenta och en oskriven tenta kvar i spelet.
Spanska trappan.
 
Simon frågade servitrisen vilken slags svamp det var i Funghi-pastan och det blev helt klart en märklig stämning när hon översatte svampsorten till engelska men Simon propsade: "Och vad är det för svamp?".
 
Bonatiska trädgården.
 
Apelsinträdgården.
 
I kön till Aventine Keyhole - "What's all the fuss about?"
 
Efter att ha kollat i hålet - "I get it"
 
Vi båda imponerades av de 100 olika statyer som placerats runtom arenan.
 
 
I valet och kvalet.
 
Här känns det rimligt att påpeka att begreppet 'chipstutte' kan ha fått en ny innebörd.
 
Anledningen till att jag har tid att sitta och blogga så här under morgonen.

3 kommentarer

Mamma

21 May 2019 18:59

Bra kämpat med studierna Beckis!
Ni ser ut att ha det mysigt och bra men jag vill bara påpeka att pringels inte är riktiga chips. I alla fall inte potatischips🙂.
Kram

Svar: Haha vi pratade faktiskt om det!
rebulus.blogg.se

Mamma

21 May 2019 19:01

Var är de fina regn- ponchosarna 🤔 eller vad det nu heter i plural?

Svar: Simon hade en i ryggsäcken som han låtsades hämta inne på stadion. Min var dessvärre hemma... :/
rebulus.blogg.se

Succo di fruta

22 May 2019 10:24

Kul med ett långt inlägg! Ni verkar ha roligt 😍💛

Kommentera

Publiceras ej