Förberedda på solsemester fick vi tänka om när väderleksrapporten visade regn hela veckan. Ett särskilt bra beslut var det att åka till konstumuseet Maxxi där vi igår gjorde insiktsfulla analyser om världen, både i konsthallarna och i hissen. Till exempel konstaterade jag att "every demographic was represented" varpå Ebba svarade att "everyone was wearing fingerless gloves". En konstnär vid namn Paolo Di Paolo hade fått hela takvåningen själv för sin möbelinspirerade konststil och gjort om halva våningsplanet till en madrasshimmel. Vi utmanade också varandra att ställa oss lutandes mot de sneda glasfönstren som vi hittade på andra sidan bolsterdrömmen. 
 
Från finkultur till fulkultur: tortellini-ätandes har vi sedan tittat klart på Sex and the City-serien (vi var på säsong 5 för ett par dagar sedan) och sedan toppat av det med filmen. Det har genererat många bra citat som kommer att eka i en evighet. 
 
Vi har hunnit klämma in en brunch också, och tafatta försök till turistande i stan, där Ebba fick som uppgift att önska sig något ur Fontana di Trevi. Hon var någon centimeter ifrån att träffa en annan turist i ansiktet med sitt mynt, men ett mycket engagerat amerikanskt par som bevittnade händelsen försäkrade oss om att kastet varit framgångsrikt. Ebba skulle sedan önska sig något annat (som skulle ha samma sannolikhet att inträffa) i en liten betydelselös dricksfontän längs gatan, för att sedan se vilken av önskningarna som skulle besannas.
 
Lummig stämning i regnet.
 
Såklart har Maxxi maxade trappor.
 
Ebba möter sig själv i ett spegelkonstverk.
 
 
I bakgrunden kan en bit av madrasshimlen/bolsterdrömmen skymtas.
 
Ögat=lurat?
 
 
Ebba tvekar...
 
...men ser ganska lugn ut när hon lutar sig ut i sina trendiga skoöverdrag.
 
 
Det fanns små påsar för blöta paraplyer för att man inte skulle blöta ner golvet men vakterna verkade inte ha några invändningar mot att Ebba tog en till sin återanvända regnponcho och att vi tog två till våra gratis-affischer.
 
Från när vi åt brunch. Bakom mig satt en tavla med orden "Let them eat cake" vilket Ebba poängterade krockade med stilen som i övrigt var gulligt rosa.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej